۲۷ دلو ۱۳۹۸
باشندگان ولسوالی های تیوره، ساغر، تولیک، شهرک، پسابند و دولینه می گویند که به علت بسته بودن راهها نمی توانند مریضان شان را به مرکزهای صحی انتقال دهند و بهای مواد خوراکی نیز به گونۀ بی پیشینهای افزایش یافته است.
به نقل از رادیو آزادی ،عبدالظاهر باشندۀ ولسوالی تیوره ولایت غور گفت: “مدت یک ونیم ماه شده هیچ موتر به این ولسوالی نمی آید به همین دلیل مواد خوراکی پیدا نمی شود. همه چیز قیمت است دوا پیدا نمیشه مریض جای انتقال داده نمیشه و مشکلات اقتصادی زیاد است.”
بشیر باشنده ولسوالی دولینه غور گفت: از زمانی که برف کرده راه ها بند است و مریضها را موتر کلینک تا بیخبند انتقال دادند و مردم مریضهای شان را پای پیاده انتقال دادند. بندش راه ها مشکلات بی شمار را به بار آورده.”
عبدالرحمن عطشان معاون شورای ولایتی غور گفت که عدم توجه در قرارداد برف روبی در این مسیرها سبب شده است که شرکتهای قراردادی نتوانند این مسیرها را پاک کنند.
وی گفت: “با شرکتها قرارداد کردند آنها هم نمیتوانند به درستی پاک کاری کنند و از نظر من مثل گذشتهها اگر با مردم قرار داد شود نتیجهبخش است.”
با این حال عبدالحی خطیبی سخنگوی والی غور بسته بودن راههای شش ولسوالی را به مرکز ولایت و ولسوالی ها همجوار تأیید می کند و می گوید که به علت حضور طالبان و ناامنی ها در آن مناطق آنان نتوانسته اند که این راه ها را باز کنند.
به گفته آقای خطیبی آنان با همکاری بزرگان محل در تلاش بازگشایی این مسیرها هستند.
آقای خطیبی افزود: “همین اکنون ولسوالیهای شهرک به تولک، تولک به دولینه و دولینه به مرکز فیروزکوه و ولسوالی ساغر به تولک ارتباط ندارد، اداره محلی تلاش می کند که قراردادی هایی که در این راستا برای برف پاکی آمادگی نشان داده اند زودتر راهها را باز کنند تا مشکلاتی که مردم دارند رفع گردد. طالبان راه ها را بسته کرده اند و نگذاشتند که برفروبی صورت بگیرد ”
اما طالبان این موضوع را رد کرده اند.
ولایتهای مرکزی افغانستان از جمله ولایتهای کوهستانی در کشور محسوب می شوند. آن چنانکه برف باری های اخیر ۲۳ تن را در ولایت های دایکندی و بامیان کشت و ۷ تن دیگر را زخمی ساخت.